Äntligen snö!

Fram till idag har jullovet bjudit på värme och grönska. Buskar har slagit ut i blom och gräset har grönskat. Ändå har skidåkningen på Spånga IP hela jullovet varit en succé. Flera hundra barn, ungdomar och vuxna har lånat pjäxor, skidor och stavar av Abdihakim, Khalil och Mårten.

Löparbanorna på Spånga IP har nämligen haft det enda skidspåret söder om Orsa som har varit igång hela jullovet (utom när pistmaskinen var där och gjorde nya spår). Tack vare Atomic (skidor), Salomon (pjäxor, bindningar och skidor), och One Way (stavar) och Hej Främling! har Akalla Run skidor, pjäxor och stavar precis bredvid skidspåret. De här långar vi ut till alla som vill lära sig åka längdskidor.

Nu när det har kommit mycket snö blir det förstås ännu bättre!
I eftermiddag kan vi äntligen ha den efterlängtade Pulka-stafetten! Då delar vi upp oss i två lag med varsin pulka. Första deltagaren springer upp till toppen av backen och åker ner igen och lämnar pulkan till näste deltagare. När alla i laget har åkt så är laget i mål.

Igår hade Khalil med sig två liter varm choklad som vi bjöd alla skidåkare på, så länge det räckte. Kom medan det finns choklad till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *