coach

Mårten Westberg är f.d. elitlöpare och adept till Sveriges kanske bästa långdistanstränare. Mårten har sprungit för University of Texas och tränat med löpare i världsklass. Han har också lett långt över 3000 träningspass med allt från rena nybörjare till svenska mästare. Mårten är initiativtagare till Akalla Run. Läs mer om Mårten i ett reportage i tidningen Spring eller följ hans löparblogg på Stockholm Direkt.

Abdisalam Hussein har varit en mycket duktig fotbollsspelare. Abdisalam är en av de där spelarna som alltid var ambitiös och tränade hårt. Han var också alltid bäst i laget när det gällde att springa. Nu, efter karriären som fotbollsspelare, har Abdisalam gått över till att träna och leda löpning.

Bilal Cadimi var en lovande ungdomslöpare med åtta medaljer från olika svenska mästerskap för 15, 16 och 17-åringar. Sen hände något som fick Bilal att lämna löpningen. Det blev fyra fem riktigt tunga år innan Bilal lyckades komma tillbaka upp igen. De svåra åren har det goda med sig att Bilal förstår tonåringar som inte har det så lätt alla gånger. Erfarenheterna från tiden som elitlöpare och från den svåra tiden, och framför allt erfarenheten av att ha kommit tillbaka till bra vanor igen, gör Bilal till en strålande tränare.


Abdihakim
är en lovande medeldistanslöpare och en glädjespruta av stora mått. Han sprudlar entusiasm på somaliska, amariska, arabiska, engelska och svenska….och med gester om du inte kan något av de språken (i vilket fall du inte heller kan läsa den här texten).

Najma har mest meriter från fotboll men är allmänt sportintresserad och en bra ledare. Najma leder skolpromenader för tjejer och tjejträningen på torsdagar i Spånga Fotbollshall.

Jonis är den löpare som har utvecklats mest. För fem år sen kunde han inte hoppa jämfota över fem 20cm höga häckar. Idag är han en av de tio bästa terränglöparna i Sverige i sin åldersgrupp. Jonis är också en mycket klok kille och en verkligt bra tränare.

Vi har ytterligare 34 tränare att presentera, på olika nivåer av kunskap och atletisk förmåga.

– Vill du att en av våra tränare ska leda ditt företags Löpargrupp? Skicka ett mail så ordnar vi det.  Info@AkallaRun.se