Gubben vann!

Idag fick vi en överraskande seger i Tensta Rinkeby Snow Run.

Tensta Rinkeby Snow Run

Det började som väntat med att Ali drog ifrån en grupp bestående av Mansib, Mårten, Yahan och Bilal. Men efter en kilometer var det tydligt att Ali hade problem att springa i den ganska djupa snön. Ali har varit sjuk och knappt tränat på två veckor.

Hans löpsteg har inte det höga knälyft som behövs för att komma upp ur snön. Dessutom gjorde både Ali och Mansib det taktiska misstaget att springa där det fanns spår i snön. Mårten valde hela tiden orörd snö och slapp tappa fart på grund av ojämnt underlag.

Därför kunde en mycket förvånad Mårten gå upp i ledningen. Resten av loppet sprang Mårten ensam och väntade på att de unga talangerna skulle svepa förbi, som klungan svepte förbi en trött Tegle strax före spurten i Vasaloppet.

Men Ali och Mansib sprang istället och bevakade varandra. Det blev en rasande spurt-duell som en lycklig Mansib tog hem.

Bakom dem hängde Elena på Yahan och Bilal men in på upploppet avgjorde rutin även här. Bilal tog fjärdeplatsen före Yahan och Elena som gjorde sitt klart bästa lopp hittills.

Rafid vann 15-års klassen på 15:27 inklusive kiss-paus halvvägs.  Det är imponerande.

Resultat:

Mårten 26,08

Mansib 27,23
Ali. 27,26
Bilal. 31,27
Yahan. 31,27
Elena. 32,15
Rafid. 15,27= 2,8km

Efter loppet tog vi som vanligt en gemensam fika i Spånga Sportcafé.

Det är en väldigt social sport, det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *