Nu är idrotten viktigare än någonsin!

De två unga bröder som blev mördade i Rinkeby förra helgen är bara de senaste i en lång rad dödskjutningar här i det underbara Järva-området. Det är lätt att tappa modet, att det känns menlingslöst, men det är precis tvärtom! OM det vi gjorde var viktigt tidigare så är det ännu mycket viktigare nu!
Vi vet att de flesta våldsbrott begås av unga män. Så har det alltid varit och så kommer det nog alltid att vara. I tonåren och strax därefter har vi män så mycket testosteron i kroppen att minsta skitsak kan få oss att trigga igång. Har vi då ett vapen hemma så är risken så mycket större att vi går och hämtar det.

Det bästa sättet att få balans är att träna. Alla unga män behöver träna. Gärna mycket, hårt och ofta!

När du kommer från ett hårt intervallpass och någon säger något dumt åt dig, då rinner ilskan av dig som vatten från en anka.  Du kan le och gå vidare.

En gång i min ungdom var jag på väg hem från en träning när en stor, ganska tjock och full man ställde sig i vägen för mig. När jag försökte gå åt sidan så gick han också åt sidan, och så stötte han till mig med handen. Fighten kändes helt oundviklig….men han visste inte att jag var löpare:-)
Jag fintade vänster och sprang förbi honom på höger sida. Sen skrattade jag och lät honom springa efter mig. När han blev trött så började jag reta honom. Då slängde han sin vänstra sko efter mig. Den tog jag upp och sprang vidare medan jag retade honom. Då slängde han sin högra sko. När han inte orkade springa längre så slängde jag båda skorna in i ett litet skogsparti och lämnade honom, flåsande, på trottoaren.

Så kan man inte göra längre. Idag hade fyllot kunnat ha en pistol i fickan. Men löpning funkar alltid. Det är alltid ditt bästa försvar mot både ilskan, testosteronet och attacken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *