Att leda en löpargrupp är fantastiskt.

Du ger kärlek i form av tid, uppmärksamhet och intresse till deltagarna i gruppen
och du får dubbelt så mycket kärlek tillbaka som du ger.  

Tiden och pengarna får du förstås inte tillbaka.

Mina arbetsgivare har alltid tålt att en del av min hjärna bearbetar frågor om löpning. Självklart har det drabbat min karriär. Det får det vara värt.
Mina barn har tålt att två-tre kvällar i veckan är Pappa på löpningen och de andra dagarna i veckan kommer frågor lite då och då. Min yngsta son har alltid trott att tränare var mitt yrke.
Mina fruar har accepterat att jag varje år lägger ut 20-50 000 kr på min hobby att leda löpargrupper. Så var det i Fredrikshof och så är det i Akalla Run.

…men, för första gången står jag inför att för första gången få betalt för att missionera och driva löpning. Hälften av min normala lön, men ändå. Det är så underbart att det känns overkligt. Jag nyper mig själv i armen.

Det var Allmänna Arvsfonden som finansierade projekt ”Löpning som social språngbräda för unga i Järva”. Poängen är förstås att löpningen är en så unikt bra och nära kontakt mellan unga i Järva, kanske speciellt de många unga män som har kommit till Sverige de senaste åren, och oss etablerade innerstadsmänniskor med ett intresse av långdistanslöpning.

Till att börja med kan Abdihakim och Khalil leda träningar på Spånga IP, ett par hundra meter från Tensta och Rinkeby, varenda dag under jullovet. Julafton och Nyårsafton med. Under 2017 kan vi besöka vartenda boende och varenda skola i Järva, och förklara för dem att löpning inte bara får dem att hantera stress, må bättre, och lära sig mer i skolan. Det är också den sport som flest företagsledare och medlemmar av företagsledningar ägnar sig åt.  Ett bättre sätt att skaffa sig de kontakter de behöver för att skaffa sig jobb, eller starta eget företag, finns inte.

Allt det här får vi en underbar chans att jobba med.

Tack vare Arvsfonden har 2500 Järvabor lärt sig åka skidor i vinter och 1600 Järvabor har sprungit 1500 meter i Järva Skolstafett och vi har kunnat leda ungefär 125 löpträningar under våren tack vare stödet för ”löpning som social språngbräda för ungdomar i Järva”.

Tack för det Arvsfonden!