Park Run, är det en tävling eller är det inte?

Det är gratis och ingen har nummerlapp. – Inte tävling!

Alla springer så fort de kan, och tiden publiceras på nätet – Tävling! 

Bestäm själv. Kul är det hur som helst. Stämningen är avspänd och många av de som redan har gått i mål hejar på de som springer lite mindre långsamt.  Dessutom är det skönt att få springa ett välorganiserat löparevenemang som inte kostar 1000 kr, och konkurrensen är bättre än i de flesta lopp.

Du bara går in på hemsidan och anmäler dig. Sen skriver du ut din streck-kod som du tar med dig i fickan till Hagaparken (ängen vid Haga Forum). Kl. halv tio går starten. Så enkelt är det!

En halvtimme efter loppet är alla resultaten ute på webben och du kan dessutom jämföra din tid med folk som har sprungit något annat Park Run i England, Tyskland, Belgien eller något av det tiotal länder där det springs likadana lopp.

Park Run i Haga
Park Run i Haga

I helgens Park Run sprang Abdisalam in på nytt klubb”rekord”, tio sekunder bättre än tiden som Amar gjorde för en månad sen. Det visar hur starkt Abdisalam går framåt sen han började fokusera på löpningen i somras. Precis som då var Hector Haines först i mål.

Bakom Abdisalam gjorde Yussuf Hussein debut på den lovande tiden 20.02. D.v.s två sekunder över drömgränsen fyra minuter/km i fem kilometer. Då ska vi komma ihåg att Yussuf springer i pojkar 17-klassen!

Elena Osokina sprang också bra, på 25.30. Det är damrekord i Akalla Run eftersom Elena är enda Akalla Run-tjej som har sprungit loppet.

Elena
Elena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *