Terräng-DM i lera

DM betyder Distrikts-Mästerskap. Terräng-DM är Stockholms-mästerskap i terränglöpning med andra ord. I år gick det för andra året i Flemingsberg i Huddinge, på en golfbana. Det hade regnat i flera dagar så golfbanan var verkligt blöt.  Jag var där för att heja men när jag såg hur lerigt det var kände jag att jag bara måste vara med. Terränglöpning ska vara speciellt, men det kan vara speciellt på många olika sätt. Det kan vara krokiga stigar i skogen. Det kan vara backigt. Och det kan vara geggigt. Nu var det verkligen geggigt!

Så här lerigt är terräng-löpning sällan i Sverige. I England eller Spanien är det desto vanligare.

Foto: Kim Hedbom

Om jag hade vetat hur det skulle bli så skulle jag förstås ha sagt till alla Akalla-löpare att komma till Terräng-DM. Nu var det bara jag och Bilal Cadimi där från Akalla Run.

De flesta deltagarna hade förberett sig på leran genom att antingen har orienterar-skor med grova dobbar eller spikskor med långa spikar. Jag skulle ju bara dit för att heja. Men ju fler lopp jag såg, desto sugnare blev jag på att springa. Leran stänkte om löparna och i kurvorna var alla försiktiga för att inte halka omkull.

Till slut gick det inte längre. Jag gick bort till anmälningstältet och efteranmälde mig.

Eftersom jag inte hade några passande löparskor med mig fick det bli att springa barfota. Det mesta av banan gick ju ändå på gräs och barfota skulle jag vara den enda som inte fick blöta tunga skor. Nackdelen var förstås att jag skulle halka lite mer än de andra.

…men jäklar vad kul det var! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *