Smärta i Huddinge

I Lördags var det Terräng-DM i Huddinge. Det betyder att nästan alla de bästa löparna i Stockholm står på samma startlinje för att göra upp över fyra kilometer.

Bild från Huddinge AIS
Bild från Huddinge AIS

”Nästan alla de bästa i Stockholm” betyder också hälften av alla elitlöpare i hela Sverige! Det är ett riktigt getingbo. Kolla den blonda killen i vitt linne en bit bak i fältet. Det är Elmar Engholm som vann 3000m hinder i Finnkampen för någon månad sen. Det säger något om klassen på det här loppet.

Helgen efter splittras de upp i Terräng-SM då hälften väljer den långa banan (12 km) och resten den korta (4 km). I Stockholms DM väljer alla de snabbaste löparna av tradition att springa 4 km. Av 30 startande var det tio riktigt duktiga löpare medan resten var ren Sverigeelit!

Därför satte jag Abdisalam, Abdihakim, Amar och Mohamed på den korta banan, så att de skulle få känna på hur det känns att få springa mot de absolut bästa.  Det är som om Kista SCs A-lag kunde få avsluta säsongen med en match mot IFK Norrköpings A-lag.

Självklart fick killarna stryk. Något annat hade ingen heller förväntat sig. Men de gav gärnet för att inte tappa klungan.

22 Amar Siraj 88 Akalla Run 13:55 23

24 Abdisalam Hussein 82 Akalla Run

25 14:09 25 Abdihakim Muhamed 88 Akalla Run 14:38

Mohamed sprang i pojkar 19, som startade samtidigt.

12 Mohamed Abellkarim Hassan 98 Akalla Run 14:31

…men både Amar, Abdihakim och Mohamed haltade i mål. De har haft skador på gång ett tag. Värst var det för Abdihakim, som hade svårt att gå efter loppet.

eriksdalsbadet

Därför åkte vi direkt från Terräng-DM till Eriksdalsbadet för att träna Crawl-teknik. Det var verkligen kul.

Vi gick från nivån där badvakterna kom och försynt och väldigt positivt tipsade om att vi gärna fick börja i barnpoolen, så att jag slipper hoppa i och livrädda någon av dem till nivån att de såg rätt bra ut. Vi avslutade med att dela upp oss i två tremannalag och köra stafett i 50m-bassängen!
Efter det fick de två veckors löpförbud. Nu tävlar vi i största antal simpass de närmaste två veckorna.

….och så avslutade vi tävlingssäsongen 2016 med att gå på Palmyra Kebab i Årsta; Sveriges bästa kebab.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *