Vi är Pepp!

Kista SC har blivit invalda som Peppare i Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels rörelse Gen-Pep! 

Jag är glad, stolt som en tupp och väldigt förväntansfull på vad det här kan leda till.
Själva organisationen Gen-Pep är en stiftelse som startades av kronprinsparet för att försöka få Sveriges ungdomar att röra på sig lite mer och äta lite nyttigare.

Exempel på andra Peppare är:

Futebol da Forca som har samma inställning till fotboll som vi har till löpning! Här är det gratis fotboll för tjejer utan krav på lag, närvaro eller de andra momenten av ”organiserad idrott” som vi har vant oss vid den.

Löparakademin med sitt tioveckors program som avslutas med att ungdomarna klarar av att genomföra ett lopp som de flesta av dem inte trodde var möjligt när de startade. Precis som oss är löparakademin inte i första hand fokuserat på att skapa löpare utan att använda idrotten för att stärka deltagarnas självkänsla.

Exempel på andra samarbetspartners inom Gen-Pep är:
Alla på Snö  som sätter skidor under fötterna på Sveriges fjärdeklassare under en dag. Dem har vi i Akalla Run mycket gemensamt med eftersom vi i vinter har lärt över tusen barn åka längdskidor på Spånga IP.
Parasport-förbundet som ser till att inte funktionsnedsättningar i onödan blir motionsnedsättning.  

Skolklassikern som utmanar Sveriges mellanstadieelever till att röra på sig och tillsammans tillryggalägga sträckorna som vuxna tillryggalägger i Lidingöloppet, Vasaloppet, Vansbrosimmet osv.

Andra partners är GIH och Karolinska Institutet tillsammans med gräddan av Sveriges företag som H&M, Telia, MTG osv.

En av projektledarna på Gen-Pep är Carolina Klüft.  Hon är hur trevlig som helst, men när vi hade ett möte med henne var Bilal så ”starstruck” att han knappt kunde få ett ord ur munnen. Det var väldigt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *