Vinterträning

Antingen kan du sitta inne och tycka att det är för kallt för att vara ute, eller så kan du ta på dig vantar, mössa och muddar och sticka ut i snön.

Du väljer.  Du kan sitta inne och ha tråkigt

….sitta inne och ha tråkigt.

…eller se vintern som något kul.

När våren kommer är du i bättre form för löpningen, fotbollen, beachen eller vad du nu vill använda din bättre form till.

Igår var vi fem löpare som sprang ”Söndagsbussen” med start från Akalla by kl. ett, löpteknik i Tensta; Elena, Abdisalam, Mansib, Hussein och Mårten.   När vi kom till den första sprinten i den branta backen upp mot Rinkeby och studs vid Rinkeby torg så hakade två löpare till på: Kasi och Yussuf.

Sju löpare är faktiskt väldigt bra på vinterns första riktigt snökalla vintersöndag.

På Spånga IP delade vi upp oss i två lag om tre personer och sprang kurir-stafett på 30*120m. Det betyder att var och en av oss gav allt på 120 meter och sen fick ungefär 35 sekunders paus innan det var dags igen…och igen och igen! Tio gånger var. Det blev verkligt jämnt, men lag Mansib, Abdisalam och Yussuf vann med några meter. Delvis för att Kasi hoppade in och tog några sträckor åt dem.

Abdisalam vs Mårten i Kurirstafett
Abdisalam vs Mårten i Kurirstafett

 

Och sen sprang vi till Hjulsta där vi hade spurt uppför korkskruv-bron, som vanligt, innan vi fortsatte hemåt. Totalt bestod passet av 13 km transportsträcka och femton sprints, som vanligt. Ovanligt är att att Mårten vann en av back-sprintsen och sprinten uppför korkskruv-bron. Han hade nämligen överlägset bäst fäste på snön i sina orienterar-skor.

…och som vanligt avslutade vi med fika hos Sonja och Bayan i det mysiga Caféet i Akalla by! 

akalla-by

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *